O-1 Vizesi, Olağanüstü Yetenek Vizesi

Tarafından   Aralık 3, 2017

Amerika O vizesi bu şekilde bölümlendirilir:

O1-A Vizesi: Öğretim hayatı, Bilim, iş ya da atletizm de olağanüstü bir beceriye veya başarıya sahip olan şahıslar.

O-1B Vizesi: Televizyon veya sinema endüstrisinde olağanüstü bir beceriye (yeteneğe) veya olağanüstü bir başarıya malik olan kişiler.

O2 Vizesi: Bir O1`e atlete ya da sanatçıya bir olay veya performansa yardım edecek olan kişilerdir. Bir O1-A için, O2`nin desteği O1-A`nın faaliyetinin “ayrılmayan bir parçası” olabilmelidir. Bir O-1B için, O-2`nin desteği O1-B`nin imalının sonlanması için “lazım” olmalıdır. O-2 işçisi, bir Amerika Birleşik Devletleri çalışanı tarafında çok kolay bir şekilde yapılamayacak ve O-1`in başarılı olabilmesi için lazım olan yeteneklere ve deneyime malik olmalıdır.

O3 Vizesi: O1 ve O2`nin eşi ya da aile üyeleri veya çocukları olan bireyler. Amerika O vizesi ile sıra dışı yetenek ya da başarıya sahip olan şahıslar ile onların asistanları, eş ve çocukları 3 seneye kadar ABD`de yaşayabilirler. USCIS bu süreci 1 seneye kadar uzatabilmektedir.

O Vizesi (Olağanüstü Beceri ve Yetenekle Beraber Başarıya Sahip Olan Kişiler) için hazırlanmış olması gereken belgeler.

  • Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
  • Pasaport (Seyahat sonrası 6 ay geçerlilik süresi olan, eğer varsa eski pasaportlar)
  • 2 tane biyometrik resim (Boyutları 50X50 mm olan, arka plan beyaz)
  • Tam Vakuatlı Nüfus Kayıt Örnek (Aile bilgilerini ve adres içeren)
  • Kişisel Vize Talep İstidası (Bütün masrafları karşılamasına dair belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Çevrimiçi doldurulacak)
  • I-129 İstidası (Gelecekteki iş adamı ya da temsilci tarafından doldurulur)
  • Önceki vizeleri ya da önceki Amerika vizeleri içeren pasaportlar
  • ve daha fazlasını detaylı öğrenmek için info@lawapj.com ile iletişime geçebilirsiniz.

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Not

Amerika vize müracaatlarınız hakkında kabul edilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi dahilinde olacaktır. Amerika vize müracaatınızı Vize Merkezi vasıtasıyla yapacağınız takdirde, belgeleriniz ulaştıktan sonra randevunuz kesinleşecektir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir